dimecres, 13 d’abril del 2011
de banda ampla! banda ampla! banda ampla!
Segons ens expliquen als llibres de cuina japonesa, la mongeta tendra (entre altres) es talla de forma biselada:
los alimentos como las judías verdes y los espárragos son cortados en el estilo sengueri: segmentos biselados que recuerdan a los segmentos del bambú
Un cop vaig sentir un cuiner japonés que ho justificava al.ludint a l'alliberament de les energies internes de la mateixa mongeta i tal i qual...
Es clar, a partir de que em parlava d'energíes internes de la mongeta jo vaig dedicar-me a pensar una raó que a mi em resultés convincent per a que les verdures que aniran al wok les tallin d'aquesta forma 'biselada'.
Algú té una hipòtesi al respecte? Jo en tinc una es clar... però us deixo durant demà dijous per a que els que vulguin proposin la seva.
A veure si surt alguna idea interessant o això es queda més desert que el carrer major del poble quan el Sheriff s'ha d'enfrontar a la pandilla de cuatreros i passa aquella planta en forma de bola tot rodolant...
Antigament, en l'època en que els dinosaures convivien amb els homes, la tribu dels bajokus eren grans consumidors de mongeta verda.
ResponEliminaElls, però, la torraven al foc com si fossin calçots. Un dia, un jove i intrepid viatger de la tribu va arribar d'un dels seus viatges i va explicar una cosa que va canviar la vida a tot el grup.
En un viatge a la "lejana tierra media-baja"(com la Tierra media però peor) va trobar una tribu (baixets i tal) que tallaven les seves mongetes al viaix i bebien cerevsabier. A més, ells en comptes de fer-les a la brasa, les embolicaven en pell de unicorni i les posaven dins d'una olla aprop (no massa) del foc. Aconseguien unes mongetes verdes verdes, cruixents i sense perdre líquid durant la cocció. Les tallaven al viaix per la senzilla raó [[[RIIIIIIIIIIIING]]] (la classe s'ha acabat, fins la setmana que ve, res).
XDDDD
Perden menys vitamines? s´esfilagassen menys? es couen millor? queden més maques a la vista?...arf arf m´has fet pensar ehhh :))) i m´has deixat ben intrigada, però segur que a partir d´ara així partiré les mongetes!!!
ResponEliminaI jo que em pensava que era un motiu purament estètic... De veritat que hi ha una explicació científica????
ResponEliminaLa meva àvia i la meva mare també les tallaven així. Potser per les fibres de la mongeta? Per què les llavors no surtin durant la cocció? Per estètica?
ResponEliminaDeu n'hi dó. Martí, manllevant les paraules d'Spock... siempre he sido y seré ... su admirador! :DD
ResponEliminaMª Jose, Gemma, Sara Maria... ja avanço que jo el que tinc és una hipòtesi no pas una gran teoria científica. Ara que també avanço que no te res a veure amb les energies internes de la mongeta :-P
Potser perquè no tallar-les al biaix es motiu de cese?
ResponEliminaDoncs jo ja tinc la teoria "refinitiva": resulta que un dia, la mare de l'emperador japonès, l'emperadriu-mare "Buf-quin-nen-més-tontu-tinc", farta que l'emperador-fill "Soc-tontu-i-votu-pp" es negués a menjar-se el bullit de mongetes tendres amb salsa de soja i tofu fermentat, va pensar que ja n'hi havia prou d'aqueix color. Va cavil·lar molt i molt i va arribar a la conclusió següent: "Si el meu fill es nega a menjar mongetes tendres tallades horitzontalment perquè li semblen dents de drac, ara les tallaré de forma bisellada i li diré que són ulls de drac celestial en conserva de l'IKEA". I així ho va fer. Va tallar les mongetes tendres a bisell i a l'emperador "Soc-tontu-i-votu-pp" li van agradar tant que va promulgar un edicte imperial tot manant que totes les dones i cuiners de l'imperi japonès del sol naixent, tallaren, des de llavors, les mongetes de forma bisellada per fer homenatge als dracs celestials. Clar, d'això fa tant de temps que ja no ho recorden els japonesos i, tanmateix, continuen tallant les mongetes tendres a bisell. I així va ser.
ResponElimina