És una consideració filosòfica que neix de la premisa de que per a ser veritablement hegemònic cal trepitjar diferències, matxucar particularitats i aixafar gònades. Els imperis són malvats.
El que passa és que la vida et demostra que el pensament simple com a forma de descriure el món sempre és erròni. I ves per on, a l'imperi ianqui tenen moltes coses criticables però en altres ens porten dècades d'avantatge. O es que algú s'imagina als politics casolans donant-li la veu al poble per a que decideixi si ha de ser obligatori etiquetar els aliments indicant si contenen organismes genèticament modificats o no?
Aquí es porta el decret llei, el 'al pueblo hay que salvarlo aunque no quiera' i aprovar temes mentre juga la selecció. I en això, els ianquis, ens porten dècades.
A California -i coincidint amb les eleccions presidencials del proper dia 6 de Novembre- sotmeten a votació referèndum la Proposition 37 (digui-li referèndum, digui-li consulta popular). Es a dir, la obligatorietat de la declaració en contingut de OGM en els aliments preparats.
La transparència del sistema es tal que fins i tot es coneixen les marques que aporten capital per a fer campanya contra la obligació (Montsanto -la bicha- a la cabeza amb 7.000.000 mil.lions de dollars) i també les marques que han apostat per la obligació a l'etiquetatge.
Sincerament, en aquestes coses els hi tinc una gran enveja als ianquis. També els envejava per haver parit Star Wars però això ja és cosa del passat: Disney ha comprat la franquicia així que el trapàs al costat nyonyo de la força s'ha completat.
Aquesta setmana el podcast de Good Food va debatre el cas, amb trucades a experts a favor i en contra. El programa no es va posicionar en cap moment, només es va limitar a donar opinions molt ben fonamentades. Efectivament, ens passen la mà per la cara :-(
ResponEliminaes interesante
ResponElimina