diumenge, 30 de juliol del 2017

del blog de Santi Santamaria en format llibre online


Cercant informació sobre Santi Santamaria i el seu llibre El Gust de la Diversitat, he trobat aquest interessant llibre online de lliure accés. Una web on es recopilen articles escrits per Santi Santamaria al seu blog durant els anys 2009 a 2011.

Organitzats per temes, es pot llegir de forma seqüencial com si fòs un llibre o anar picant directament en el que ens cridi més l'atenció. Un recurs fantàstic!

http://santisantamaria.otexta.com/






dissabte, 29 de juliol del 2017

despertó


Cuando despertó, el bloguero todavía estaba allí.



dissabte, 22 de juliol del 2017


En Xesco Bueno m'ha honorat invintant-me a parlar amb ell de llibres de cuina en el tancament de temporada radiofònica.
Durant l'any, a la seva secció del programa La Tarda de Barcelona s'ha parlat de molts temes relacionats amb mastegar-se el cap i casal. Ahir però, haviem de parlar de llibres i Barcelona...i el muy afectuosamente taimado em va fer una envolvente. Heh! Mestre fins al final! :D


diumenge, 16 de juliol del 2017

de la cuina al buit per fer a casa


Article publicat a Gastronosfera.com sobre com és de fàcil cuinar al buit a casa. Perque en realitat no es gens complicat, tot i que ens hem de preparar per a coccions llargues, això sí.

¿En qué consiste la cocina al vacío?
Fue en los años 70 del siglo pasado cuando Georges pralus (cocinero francés del restaurante Troisgrós) buscando la mejor manera de cocinar el foie-gras sin sufrir mermas sentó las bases de la cocina al vacío: encerrar el alimento en una bolsa plástica a la que se le extrae el aire.
Las ventajas de esta técnica son diversas. Empezando por un aprovechamiento máximo del producto ya que todos sus jugos y líquidos quedan capturados en bolsa de cocción. Esto suele ayudar a que los sabores sean más intensos y puros, además de permitir conseguir texturas muy amables sin necesidad de utilizar grasas para realizar confitados. Tiene mucho paralelismo con la papillote pero llevada al extremo y utilizando cocciones a baja temperatura.  Como no hay contacto con el aire, los productos nunca se oxidan y aunque se pierden las famosas reacciones de Maillard o pardeamiento, estas se puede suplir dando un golpe final de plancha o brasa.

Podeu llegir tot l'article i algunes receptes per a fer a casa en aquest link :)

http://www.gastronosfera.com/es/tendencias/cocinar-al-vacio-en-casa-como-hacerlo-y-algunas-recetas

dimecres, 5 de juliol del 2017

de menjar i seducció. Participació al programa Les mil i una nits de Maria de la Pau Janer.



La radio barrufa mil, així que rebre i acceptar la invitació de Maria de la Pau Janer i la Paula Molés per a participar al programa Les Mil i Una Nits  (Catalunya Ràdio) va ser una seqüència automàtica; Rollito perro de Pavlov hertziano. Sí.

Després van venir  els dubtes: es tractava de parlar sobre la jalamenta, la seducció i en darrer terme, del sexe. Malgrat aquestes tribulacions, el resultat final és una estona molt divertida, on puc fer algunes recomanacions de plats i restaurants (dels llibres no va donar temps, tenia pensat parlar d'Afrodita de Isabel Allende)... i alguna idea que va tornar al sarró cap a casa. Je!

dissabte, 1 de juliol del 2017

d'apunts històrics sobre el pa.



A Gastronosfera, un text amb cinc pinzellades històriques sobre el pa i una recepta DanielJordanesca :) El podeu llegir sencer clicant aquí:

http://www.gastronosfera.com/es/tendencias/apuntes-historicos-sobre-el-pan


"Los primeros vestigios de la panificación son egipcios. Un fresco funerario de Ramsés II nos demuestra que los egipcios amasaban la pasta de harina con os pies, y esto queda confirmado por los datos de Heródoto en el S V antes de Cristo" (La mesa en la historia, Néstor Luján, 1968)

"Nerón se hacía agasajar con pastelillos y panes de formas caprichosas, tales como figuras humanas, animales o instrumentos musicales. En la roma de los tiempos de Augusto había un total de 329 panaderías y los panaderos recibían un trato y un reconocimiento especial." (Anselmo J. García Curado. Al pan, pan de Editorial Zendrera Zariquiey. 1997)